Reizen met de taxi

U heeft de mogelijkheid om tijdens uw rit met de taxi iemand mee te nemen. Bijvoorbeeld een familielid, vriend of kennis. Deze persoon heeft hiervoor geen pas nodig. Bij uw reservering geeft u aan dat u iemand meeneemt.

De persoon die met u meereist, betaalt dezelfde eigen bijdrage als u. Ook reist hij vanaf hetzelfde opstapadres naar hetzelfde bestemmingsadres als u.

Reizigers in de leeftijd van 0 tot 4 jaar mogen zonder begeleider geen gebruik maken van Mijn Taxi Op Maat. Een reiziger die ouder is dan 12 jaar mag maximaal 2 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar meenemen. U bent dan wel verplicht zelf een kinderzitje of stoelverhoger mee te nemen. De chauffeur helpt u bij het vastzetten.

Medische begeleiding
Als u tijdens de rit begeleiding nodig heeft die de chauffeur u niet kan bieden, komt u mogelijk in aanmerking voor een medische begeleider. Hiervoor is vooraf goedkeuring nodig van de gemeente. Deze medische begeleider reist gratis mee. Na goedkeuring van de gemeente bent u verplicht om de medische begeleider bij elke rit mee te nemen.

Hulpmiddelen en bagage

U mag een rollator of een opklapbare rolstoel meenemen. Bij het reserveren van een rit maakt u hier vooraf melding van. Wanneer u bent aangewezen op een rolstoeltaxi of een scootmobiel wilt meenemen, moet dit bekend zijn bij de gemeente zodat de gemeente dit door kan geven aan de vervoerder Munckhof.

De chauffeur helpt u om in het voertuig op een reguliere zitplaats plaats te nemen en rijdt uw scootmobiel het voertuig in. U mag bij het inrijden van de scootmobiel in de rolstoeltaxi en tijdens de rit niet in de scootmobiel blijven zitten. In verband met uw veiligheid bent u verplicht om gedurende de reis op een reguliere zitplaats plaats te nemen. Wanneer u niet in staat bent om plaats te nemen op een reguliere zitplaats, dan kunt u alleen gebruik maken van de taxi als u gebruik maakt van een (elektrische) rolstoel.

De chauffeur is verantwoordelijk voor het in- en uitrijden en het juist en veilig vastzetten van de rolstoel of scootmobiel. Om veiligheidsreden is het niet toegestaan dat u dit zelf doet.

Bagage en huisdieren
Aan bagage is maximaal 36 liter en maximaal 10 kilo toegestaan.  De bagage wordt vervoerd in de kofferbak. Indien gewenst helpt de chauffeur u bij het dragen van bagage.

Het is niet toegestaan om een huisdier in de taxi mee te nemen. Een uitzondering is een hulphond. Als de hond als officiƫle hulphond herkenbaar is, mag u de hond aangelijnd meenemen in de taxi.