Reizen met de taxi

Om met Mijn Taxi op Maat te kunnen reizen, moet u zelfstandig kunnen reizen. Wmo-pashouders kunnen gratis of tegen gereduceerd tarief een sociaal of medisch begeleider mee laten reizen.

De voorwaarde voor een sociaal begeleider is wel dat de begeleider op hetzelfde adres in- en uitstapt als de pashouder, en dat de rit van uw begeleider gelijk mee wordt geboekt bij de ritreservering van de pashouder.

Medische begeleiding

Een Wmo-reiziger met een indicatie voor 'medische begeleiding', kan zich laten begeleiden, mits de Medisch begeleider ouder is dan 12 jaar. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Voorwaarde is dat de begeleider samen reist met de pashouder, vanaf hetzelfde vertrekadres en naar dezelfde bestemming. Meld het meereizen van een Medisch begeleider altijd bij de ritreservering.

Als u op medische gronden begeleiding nodig hebt, dan is het verplicht hiervan gebruik te maken. Dit betekent dat u niet zonder begeleiding mag reizen met de taxi. De indicatie 'medische begeleiding' ontvangt u van uw gemeente.

Kinderen

Reizigers in de leeftijd van 0 tot 4 jaar mogen zonder begeleider (sociaal en/of medisch) geen gebruik maken van Mijn Taxi Op Maat. Een reiziger die ouder is dan 12 jaar mag maximaal 2 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar meenemen. U bent dan wel verplicht zelf een kinderzitje of stoelverhoger mee te nemen. De chauffeur helpt u bij het vastzetten.

Ondersteuning chauffeur

Indien gewenst helpt de chauffeur u bij het in- en uitstappen en eventueel bij de begeleiding vanaf de buitendeur van de woning of het gebouw naar het voertuig en omgekeerd. In het geval van een flatgebouw, appartementencomplex of instelling wordt als deur de centrale hoofdingang van het gebouw beschouwd.

De chauffeur is verantwoordelijk voor het in- en uitrijden en het juist en veilig vastzetten van de rolstoel/scootmobiel.

Omrijtijd

Omdat er ritten gecombineerd worden, kan het zijn dat u niet rechtstreeks naar uw bestemming reist. De extra reistijd voor ritten korter dan 12 kilometer is maximaal een kwartier. Voor ritten langer dan 13 kilometer is dat maximaal een half uur.