Taxivervoer voor Kampen, Staphorst
en Zwartewaterland

Reizen met de taxi

Familie en vrienden bezoeken, boodschappen doen, naar het theater gaan of deelnemen aan een activiteit? Mijn Taxi Op Maat brengt u 7 dagen per week naar uw bestemming. Mijn Taxi Op Maat is het Wmo-vervoer van de gemeente.

Uw gemeente beslist of u met de taxi mag rijden en hoeveel kilometers maximaal per jaar. U krijgt dan een vervoerspas met daarop uw naam en een persoonlijk pasnummer. U gebruikt deze pas ook om een rit te reserveren.

In de gemeente Kampen, Staphorst en Zwartewaterland rijden de taxi’s van Taxi Centrale Zwolle (TCZ).

Vervoersgebied

De ritten van Mijn Taxi Op Maat hebben een maximale afstand van 25 kilometer vanaf uw vertrekadres binnen de gemeente Kampen, Staphorst of Zwartewaterland. Het is altijd mogelijk om te reizen naar de ziekenhuizen in Zwolle, Meppel en Emmeloord.

Wilt u verder reizen dan 25 kilometer dan reserveert u uw vervoer bij Valys. Kijk voor meer informatie op www.valys.nl.

Reistijden

De taxi rijdt 7 dagen per week. En dagelijks van 06.00 uur tot 24.00 uur. De laatste rit van de dag vertrekt niet later dan 23.30 uur. In dat geval moet u wel voor 24.00 uur op uw bestemming kunnen zijn.

Met Taxi Op Maat kunnen tijdens uw rit ook andere passagiers meerijden. Hierdoor kan uw rit langer worden. Die extra reistijd is niet langer dan:

  • voor rit tot en met 12 kilometer: 15 minuten.
  • voor een rit van 13 tot en met 25 kilometer: 30 minuten.

Haalt de chauffeur extra passagiers op? Dan betaalt u niet extra voor deze langere route.

Begeleider

Een begeleider betaalt hetzelfde tarief en moet hetzelfde opstapadres en dezelfde bestemming hebben als u.

Bent u tijdens het vervoer afhankelijk van een medisch begeleider? Dan mag u niet zonder begeleider reizen. Uw medisch begeleider reist altijd gratis mee. U hebt dan wel een medische indicatie via de Wmo nodig. De te reizen kilometers van een begeleider, gaan niet van uw reisbudget af.

Kinderen

Kinderen tot 4 jaar (maximaal 3 kinderen) mogen gratis meereizen.

Voor kinderen van 4 jaar en ouder betaalt u hetzelfde tarief als voor uzelf. De te reizen kilometers van een kind, gaan niet van uw reisbudget af.

Wat u mee mag nemen

U mag een hulphond of geleidehond gratis meenemen. Andere huisdieren mag u meenemen in een dierenreistas.

Neemt u een rolstoel of rollator mee? Geef dit aan bij uw reservering.

U mag altijd 1 stuk handbagage meenemen. Daarnaast kunt u 1 stuk bagage van extra meenemen in de kofferbak. Zoals een weekendtras. Deze bagage is maximaal 10 kilo of 36 liter.