Taxivervoer voor Dalfsen, Ommen, Olst-Wijhe en Hardenberg

Reizen met de Wmo-taxi

Mijn Taxi Op Maat rijdt in de gemeenten Dalfsen, Olst-Wijhe, Ommen en Hardenberg tot een maximale afstand van 25 kilometer. Het vervoer gebeurt door Munckhof.

Snel naar

Vervoersgebied

Mijn Taxi Op Maat brengt u naar een bestemming op maximaal 25 kilometer van uw vertrekadres binnen de gemeenten Dalfsen, Hardenberg, Olst-Wijke of Ommen.

Wilt u verder reizen dan 25 kilometer dan reserveert u uw vervoer bij Valys. Kijk voor meer informatie op www.valys.nl.

Reistijden

De taxi rijdt 7 dagen per week. Elke dag van 06.00 uur tot 24.00 uur. De laatste rit van de dag vertrekt niet later dan 23.30 uur. U moet dan wel voor 24.00 uur op uw bestemming kunnen zijn.

Met Taxi Op Maat kunnen tijdens uw rit ook andere passagiers meerijden. Hierdoor kan uw rit langer worden. Die extra reistijd is niet langer dan:

  • Voor rit tot en met 12 kilometer: 15 minuten
  • Voor een rit van 13 tot en met 25 kilometer: 30 minuten.


Haalt de chauffeur extra passagiers op? Dan betaalt u niet extra voor deze langere route.

Iemand meenemen

U mag tijdens uw rit iemand meenemen. Bijvoorbeeld een familielid, vriend of kennis. Deze persoon heeft geen pas nodig. Bij uw reservering geeft u aan dat u iemand meeneemt.

De persoon die met u meereist, betaalt dezelfde eigen bijdrage als u. Diegene stapt op hetzelfde adres op en gaat naar dezelfde bestemming als u.

Begeleider (medisch)

Een begeleider betaalt hetzelfde tarief en heeft hetzelfde opstapadres en dezelfde bestemming als u. Dit geldt voor begeleiders zonder medische indicatie.

Bent u tijdens het vervoer afhankelijk van een medisch begeleider? Dan mag u niet zonder begeleider reizen. Uw medisch begeleider reist altijd gratis mee. U hebt dan wel een medische indicatie via de Wmo nodig.

De kilometers van uw begeleider gaan niet van uw reisbudget af.

Kinderen

Kinderen tot 4 jaar (maximaal 3 kinderen) mogen gratis meereizen.

U moet dan wel zelf een kinderzitje of stoelverhoger meenemen. De chauffeur helpt u bij het vastzetten.

Voor kinderen van 4 jaar en ouder betaalt u hetzelfde tarief als voor uzelf.

De kilometers van een kind gaan niet van uw reisbudget af.

Wat mag u meenemen?

Hulpmiddelen

U mag een rollator of een opklapbare rolstoel meenemen. U vermeldt dit bij uw reservering.

Hebt u rolstoeltaxi nodig? Of wilt u een scootmobiel mee? Maak hierover eerst afspraken met uw gemeente. Uw gemeente geeft deze informatie dan aan de vervoerder Munckhof. Geef bij elke reservering aan dat u een rolstoel, rollator of scootmobiel meenement.

De chauffeur helpt u om in het voertuig te gaan zitten. U mag niet in uw scootmobiel blijven zitten. Dat mag alleen als u een (elektrische) rolstoel heeft en niet op een andere plaats in de taxi kan zitten of zich daar naartoe kan verplaatsen. De chauffeur rijdt uw scootmobiel de taxi in. U mag dit niet zelf doen.

Bagage

Bagage neemt u mee in de kofferbak. Deze bagage is maximaal 19 kilo of 36 liter. Als u dat wilt, helpt de chauffeur u bij het dragen van bagage.

Huisdieren

Huisdieren mag u niet meenemen. Een uitzonder is een hulphond. Is de hond als officiƫle hulphond herkenbaar? Dan mag u de hond aangelijnd meenemen in de taxi.