Reizen met de taxi

Vervoersgebied

  • Mijn Taxi Op Maat rijdt tot een maximale afstand van 25 kilometer. Wilt u verder reizen dan kunt u gebruik maken van Valys. Meer informatie over Valys kunt u vinden op www.valys.nl. U kunt ook bellen met Valys via 0900 96 30.
  • U kunt zeven dagen per week, van 06.00 uur tot 24.00 uur gebruik maken van het Wmo-vervoer. U kunt aan het einde van de dag uiterlijk om 23.30 uur vertrekken voor de laatste rit op die dag. Voor de eindtijd geldt dan wel dat u om 24.00 uur op uw bestemmingsadres moet kunnen zijn.
  • Het is altijd mogelijk om te reizen naar de ziekenhuizen in Zwolle, Meppel en Emmeloord.

Vervoerspas

Voor deelname aan het Wmo-vervoer heeft u een vervoerspas nodig, met daarop uw naam en een persoonlijk pasnummer. De pas hebt u nodig bij het reserveren, maar ook tijdens de rit.

Bij verlies of diefstal van uw pas kunt u bij uw gemeente een nieuwe pas aanvragen.

Omrijdtijd

Het kan voorkomen dat u samen reist met andere passagiers waardoor de route langer kan zijn dan de voor u directe route. De extra reistijd voor een korte rit (0 t/m 12 kilometer) mag maximaal 15 minuten zijn. De extra reistijd voor een langere rit (13 t/m 25 kilometer) mag maximaal 30 minuten zijn.

Bij Mijn Taxi Op Maat betaalt u altijd voor de kortste weg. Dus als de chauffeur een omweg moet maken om bijvoorbeeld iemand op te halen, dan betaalt u daar niets extra voor.

Begeleider

Een begeleider betaalt hetzelfde tarief en moet hetzelfde opstapadres en dezelfde bestemming hebben als u. Bent u tijdens het vervoer afhankelijk van een medisch begeleider, dan mag u niet zonder begeleider reizen.

Uw medisch begeleider reist altijd gratis mee. U hebt dan wel een medische indicatie via de Wmo nodig. De te reizen kilometers van een begeleider, gaan niet van uw reisbudget af.

Kinderen

Kinderen tot vier jaar (maximaal drie kinderen) mogen gratis meereizen. Voor kinderen van vier jaar en ouder betaalt u hetzelfde tarief als voor uzelf. De te reizen kilometers van een kind, gaan niet van uw reisbudget af.